perjantai 2. maaliskuuta 2012

Filippiniien saaria..

Dumaguetissa oli tarkoiuksena jatkaa Filippiinien viisumia, mutta kyseisen viraston henkilökunnalla sattui olemaan kouluspäiviä, tms ja he saapuisivat paikalle n. viikon päästä. Jatkoimme matkaa yhden pysähfyksen taktiikalla seuraavalle saarelle ja Iloilo cityyn. Iloilossa vietimme muutaman päivän, saimme viisumiin jatkoaikaa ja kävimme vierailemassa guimarasin saarella. Iloilossa suurin ilonaiheeni oli kuitenkin tehosekoitin (vitamix kopio), joka löytyi eräästä ostoskeskuksesta yllättävän edulliseen hintaan. Reilun parin kuukauden tauon jälkeen itsetehdyt smoothiet ovat hellineet makunystyröitä, kehoa ja mieltä! Kun saimme passit leimattua, jatkoimme kuuden tunnin bussimatkalla ja vartin venematkalla Boracayn pikku saarelle, joka on yksi filippiinien ruuhkaisimmista turistipaikoista. Ollakseen hyvin turistipitoinen paikka, Boracay oli positiivinen yllätys ja viihdyimme siellä suunniteltua pidempään. Boracayn aktiviteetiksi muodostui sukellus: suoritimme open water diver kurssin Dive Gurus nimisessä sukelluskoulussa lepposan opettajamme huostassa. Sukellus ja pinnanalainen maailma tulivat tutummiksi ja nyt on helpompi sekä halvempi mennä sukeltamaan missä tahansa..
Alkumatkan matkakumppanini Masa saapui Thaimaan kiertueeltaan Boracayn auringon alle. Vietettyämme päivät sukellellen, oli aika lähteä Manilaan koska tyttöystäväni lento lähti kohti suomea. Manilassa vietimme pari päivää, jonka jälkeen otin suunnaksi Puerto Galeran. Ajelin taksilla suoraan lentokentältä, jonne olin jättänyt tyttöystäväni, bussiterminaalille ja sieltä kohti Batangasia. Batangasissa viimeinen laiva oli juuri lähtenyt satamasta ja jouduin nukkumaan yöni terminaalin lattialla odotellen seuraavan päivän aamulaivoja. Saavuinkin White Beachille, Puerto Galeraan aamutuimaan ja läysin Masan riippumatosta nukkumasta.
Reissu lähenee loppuaan ja ensi tiistaina on tarkoitus osua Suomen maaperälle.
Tästäkin reissusta on jäänyt matkailijan taskuun paljon kaikkea; onnellisuutta, kiitollisuutta, rakkautta, iloa, tasapainoa, rauhaa.... , niin paljon, että sitä ei voi sanoiksi pukea..

Nautitaan matkasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti