torstai 12. tammikuuta 2012

Bambujunalla Balille =)

Angkorwatin temppeleiden jälkeen olimme valmiita jatkamaan matkaa Kambodzasta eteenpäin. Otimme lennot Phnom Penhistä Singaporeen, mutta hintapolitiikan vuoksi meille jäi muutama ylimääräinr päivä kulutettavaksi Kambodzan maaperällä. Joten Siem Reapista jatkoimme bussilla, tällä kertaa yllättävän hyväkuntoista tietä Battambangin kaupunkiin, jossa tutustuimme paikan nähtävyyksiin: temppelivuoreen, joka oli aika vaisu esitys, sekä bambujunaan, joka vastoin odotuksia osoittautui hullunhauskaksi kokemukseksi. Bambujuna on pienellä moottorilla varustettu vanhoja junaraiteta pitkin kulkeva bambusta tehty laveri, ja kyyti on huimaa..
Viteo ko. matkalta:
http://www.youtube.com/watch?v=wf8kWIG-Wj8&feature

Battambangista ajelimme jälleen bussilla Phnom Penhiin ja tien kunnosta keroo jotain fakta: matka on alle 300km ja aikaa kului yli kuusi tuntia. Tällä matkalla sain nenäni hieman vuotamaan koska paikallisten linjureiden ilmastointi on säädetty aina n. -5 C :)

Phnom Penhissä tapasimme ystäväni Lindan, joka paukahti paikalle Thaimaan puolelta. Reissussa tuttujen ihmisten kohtaaminen on jotenkin hienoa ja sydäntä lämmittävää aivan erityisellä tavalla.
Seuraava lämmin kohtaaminen meitä odottikin Singaporessa. Kirjoittelin ystävälleni Donille, että olen tulossa hänen kotikaupunkiinsa, hän lupautui oitis turistioppaaksemme.. Jälleennäkeminen Donin kanssa oli myös mahtavaa, olimmehan tavanneet viimeksi yli vuosi sitten Rio De Janeirossa!
Kiertelimme illan Singaporen todella siistiä ja modernia kaupunkia ja täytyy myöntää, että hämmästeltävää riitti, hieno visiitti hienossa kaupungissa. Viivyimme Singaporessa ainoastaan vuorokauden, paikan kalleuden ja auringon puutostilan vuoksi ;) Nyt kirjoittelen tätä tekstiä lentokoneessa matkalla Balille..

Aurinkoa päivääsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti