sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Balissa.


Saavuimme Balille illan jo hämärtyessä ja lähdimme taksilla etsimään majoitusta Kutan kaupungista, Taksissa tuntui oudolta istua "väärällä" puolella, koska täällä autoja ohjataan oikealta puolelta ja ajetaan vasemmalla kaistalla. Kutalla emme viihtyneet ollenkaan, jokapaikka täynnä tyrkyttäjiä kauppaamassa ties mitä, liikaa ihmisiä ja paljon liikennettä, joten suuntasimme Ubudiin välittömästi.. Ubudissa tarjolla oli kaikenlaista joogailua, rauhoittumista, hierontoja, hoitoja, terveysruokia... Kiva ja rauhallinen paikka, jossa viivyimme pari yötä. Ubudista vuokrasimme skootterit viikoksi ja lähdimme ajelemaan kohti pohjoista ja vuoristoa, mahtavien maisemien läpi.
Seuraava pysähdyspaikkamme oli pieni vuoristokylä; Kintamani, jossa kävimme hämmästelemässä vuoristo- ja järvimaisemia, sekä ajelemassa skootterilla ympäriinsä. Kintamani ei kuitenkaan tarjonnut viihdykettä pitkäksi aikaa, joten reppu selkään ja kohti Lovinaa.
Lovinassa nautimme auringosta rannalla ja tutustuimme saksalaiseen mieheen, joka rakenteli taloa/ kommuunia pienelle kukkulalle kaupungin lähelle. Hän neuvoi meidät mm. katsomaan kukkotappeluita, jotka ovat paikallinen perinne. Kukkotappelut ovat tosin nykyään laittomia, mutta korruptio rehottaa ja poliisi katsoo asiaa läpi sormiensa, kunhan saa oman siivunsa kukkotappeluista. Taisteluareenalla oli paljon ihmisiä ja suurin osa oli tullut paikalle lyömään vetoa. Tappelut päättyivät lähes pikkeuksetta toisen kukon kuolemaan ja vedonlyöjät saivat tai menettivät rahansa. Mietiskelin tämän perinteen eettisyyttä ja sitä kuinka helposti tälläinen kansanhuvi tuomitaan länsimaissa raakuutensa vuoksi, mutta kun asiaa tarkastelee vaikkapa suomenkin munivien häkkikanojen tai tehotuotantobroilereiden näkökulmasta, nämä kukot kärsivät elämässään hyvin vähän...
Lovinasta ajoimme pitkän matkan kaasu pohjassa, että ehdimme ennen pimeän tuloa Negaraan. Otimme yhteyttä Wiraan, jonka luona ystäväni oli asunut Balilla ollessaan. Pääsimme myöskin Wiran ja hänen isovanhempiensa vieraanvaraiseen kotiin kyläilemään ja viettämään todella mukavaa aikaa paikallisessa ympäristössä.
Nyt kirjoittelen tätä Wiran luona ja odottelemme sateen loppumista, että matka voisi jatkua lähemmäs Ubudia, koska skoottereiden vuokra aika on päättymässä... Kaatosateessa ajaminen ei ole herkkua :)

Kohta aurinko paistaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti