tiistai 14. helmikuuta 2012

Bali-Jakarta-Filippiinit


Balin mopoilu kierros päättyi takaisin Ubudiin, josta vuokrasimme skootterit. Balilla oleskeluun jäi aikaa vielä muutama päivä ja halusimme harjoitella hieman surffausta, joten suuntasimme Sanuriin, jossa piti olla hyvät mahdollisuudet surffailla ja rentoilla. Tutkittuamme Sanurin antimia päivän ajan, teimme kompromissi ratkaisun ja painelimme takaisin Kutalle, jossa aallot olivat varma nakki ja majoitus edukas. Välittämättä Kutan negatiivisista puolista nautimme biitsi elosta muutaman päivän auringossa ja surffilaudan kanssa painien. Ensimmäisenä surffipäivänä allekirjoittaneen lauta pomppasi aallokosta silmäkulmaan ja seuraavat pari viikkoa omistin komean mustan silmän ;)
Kutan älämölöstä otimme lennon Indonesian pääkaupunkiin Jakartaan. Kysestä lennosta muodostuikin ikimuistoinen: irrottuamme Denpasarin kentältä syöksyimme suoraan ukkosmyrskyyn ja kyyti oli sen mukaista.. Salamat välähtelivät, kone tärisi, poukkoili ja hyppi kuin huvipuiston laakerivikainen karuselli. Ihmiset huusivat, itkivät ja rukoilivat yhteen ääneen, tunnelma oli kaaosmainen. Itse pidin päätä kylmänä sen verran kun se oli mahdollista ja keskityin tarkkailijan rooliin. Kone laskeutui kuitenkin onnellisesti Jakartaan ihmisten riemunkiljahdusten ja ilon kyyneleiden säestyksellä.
Jakartassa vietimme pari päivää kierrellen kaupunkia, mutta suuret kaupungit.. Eivät vain ole minun juttuni. Mielenkiintoista muuten, että Balin saari on turismin vuoksi turismin vuoksi yleiseti ottaen huomattavasti kalliimpi kuin pääkaupunki.
Karistin Indonesian pölyt rinkastani ja pakkasin itseni koneeseen kohti Filippiinien pääkaupunkia Manilaa. Reissukumppanini Masa rykäisi itsensä Thaimaan auringon alle, morjestamaan sukulaisiaan.. Manilassa jouduin viettämään muutamia päiviä odotellen lähetystä Suomesta. Odottavan aika on pitkä varsinkin, jos lähetys sisältää tyttöystävän :) Odotus kuitenkin palkittiin ja ikimuistoinen jälleennäkeminen tapahtui iltayöstä Manilan lentoasemalla.
Manilasta lensimme Cebulle, josta suuntasimme pikimmiten Boholin saarelle. Bohol oli hieman mitäänsanomaton paikka, chocolate hills: no kivoja kukkuloita.. Tarzierit, eli pienet apinat, suomeksi ilmeisesti kummituseläin tms. Ihan kiva nähdä, mutta ihan kiva ei riitä.. Erikoisin kokemus Boholilla oli maanjäristys. Olimme torilla hieromassa kauppaa kaakaopavuista kun ihmettelin, että kuka heiluttaa rinkkaani, en kuitenkaan nähnyt ketään.. Vilkaisin tyttöystävääni ja hänkin oli kummastuneen näköinen.. Sitten kaakaopapukauppias kysyi, että tunnetteko maanjäristyksen?? No sehän se olikin, kas kun ei hei tullut mieleen :) Järistys kesti hetken aikaa, eikä ollut voimakas Boholilla, mutta läheisellä Negrosin saarella joitakin kymmeniä ihmisiä oli kuollut järistyksen aiheuttamiin sortumiin yms.
Boholilta suuntasimme venekyydillä Siquijorin pikkusaarelle. Saarelta löytyi oitis budjettiystävällinen, lämminhenkinen majapaikka JJ's Place, josta käsin saareen oli mukava tutustua. Majapaikastamme en malta olla mainitsematta pihalla olevaa grillikatosta, jossa grillasimme joka ilta kalastajilta ostamaamme tuoretta kalaa mahan täytteeksi, nami nami!
Ajelimme mopedilla ympäri saarta nauttien kauniista luonnonmaisemista; vesiputouksista, vuorista, palmurannoista, viljelysmaista, kärrypolkumaisesta tieverkosta.. Innostuimme myös kokeilemaan sukellusta tapaamamme suomalaistytön suosituksesta ja kyllä kannatti! Veden alla on todellakin aivan eri maailma jota voi turvallisesti käydä tarkkailemassa. Ensimmäisestä sukelluksesta pieni kipinä jäi elämään, saatan kokeilla toisenkin kerran..
Reissu jatkuu, Siquijor kiittää ja kuittaa. Huomen aamulla Negrosin saarelle Dumaguetiin kohti entistä kauniimpia auringonlaskuja!

Auringon kultaa elämääsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti