torstai 7. lokakuuta 2010

Paratiisisaari.

Tervehdys taalta Ilha Granden saarelta, paratiisin kaltaisesta paikasta. Saarella on muutama luonnopuisto, toinen toistaan upeampia biiteseja, seka mahtavia, iloisia ihmisia. Kolikolla on tietenkin kaantopuolensa, taalta puuttuvat autot, pankit ja stressi =)

Eilisen kavelin pitkin saaren viidakkoa Lopes Mendesin rantaan (avojaloin tietysti), matka tuntui aika pitkalta ja saari on erittain vuoristoinen. Lahtiessani en edes ajatellut ottaa mitaan evaita tai juomista mukaan, koska luulin, etta matkan varrella on kioski tai pari. No mennessa olikin yksi paikka auki josta ostin puolen litran veden... Tullessa sita iloa ei minulle enaa suotu. Yhteen suuntaan matka kesti 2,5 tuntia. Perilla kavelin viela biitsin paasta paahan etsien kioskia, sitten lahdin tyhjin kasin takaisin. Paluumatkalla meinasi jo hieman janottaa jossain vaiheessa. Hikoilinkin varmaan jonkun verran, koska ilma on kuitenkin plussan puolella...

Olen nyt ollut varmaan reilun viikon reissussa, aloitin Rio De Janeirosta, jonne menen takaisin kun kyllastyn taman saaren rauhaan ja kiireettomyyteen. Rio kohtuullisen kokoine kyla, mutta luonto on kuitenkin lahella ja maailman kuulut biitsit tietysti. Toisaalta Brassit on kallis maa oleskella kovin pitkaan, joten kohtapuoliin varmaan irroittaudun kohti halvempia maita.

Riossa ihastuin pieniin mehu baareihin joita on melkein joka toisessa kadun kulmassa. Mehubaareissa puristetaan mehuja tuoreista hedelmista ja pyoraytellaan smoothieta. Tykkaan! Suosikiksi on noussut tietenkin myos kookosvesi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti