maanantai 6. joulukuuta 2010

Kuumetta ja ripulia.

Tälle päivälle suunniteltu polkupyöräily on osaltani peruttu... Eilen puolen päivän maissa aloin tuntea vilun väristyksiä ja huonoa oloa kaupungilla kulkiessani. No nappasin taksin hostellille ja kävin lepäämään. Kuume alkoi nousemaan pää tuli kipeäksi, olo oli todella surkea. Illalla hostellilla oli lääkäri käymässä ja konsultoin häntä, että onko tämä vakavaa ja mitä pitäisi tehdä. Olisin voinut arvata lääkärin vastauksen: ota pari buranaa niin kuume laskee ja jos tauti ei ole huomiseen mennessä helpottanut niin ota uudelleen yhteyttä =)

Taudin alkuperästä minulla on omat vahvat epäilykseni. Huomasimme matkakumppanini kanssa, että hostellin ravintolasta tilatut salaatit aiheuttavat vatsa ongelmia, mutta ei sen vakavampaa. Omaan huonoon vointiini, kuumeeseen ym. syynä lienee pienimuotoinen ruokamyrkytys salaatista sekä perjantaina ottamani keltakuume rokotus. Rokotus olisi pitänyt ottaa jo Suomessa, mutta en tietenkään "ehtinyt" asiaa hoitamaan, olihan tuo kokemus ottaa se Bolivian maaperällä. Ko. rokotus on välttämätön, jos haluaa liikkua sademetsä alueella ja jos rokotuksesta ei ole virallista todistusta mukana, evätään maahan pääsy useimmissa Etelä-Amerikan maissa. (Jos rokotus todistusta ei ole Suomeen palatessa, alueelta jossa keltakuumetta esiintyy, joutuu eristykseen...)

Tälläiet kuulumiset tällä kertaa... Nyt olo on jo parempi kuume on laskenut eikä vessassa tarvitse hypätä yhtäkyytiä. Pää on vielä hieman ontonlainen (normaalisti) ja olen pystynyt syömäänkin tänään.

Elämä voittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti