sunnuntai 5. joulukuuta 2010

La Pazilassa.

Jaahans, täällä ollaan, maailman korkeimmassa pääkaupungissa. Kaupunki sijaitsee Andien laaksossa, joten ilmansaasteet ovat ongelmana. Saasteista huolimatta, paikka on viihtyisä: maisemat ovat uskomattomat, ihmiset ystävällisiä, kaikki on halpaa, ilmasto on miellyttävä, paljon aktiviteetteja, paikallisia herkkuja ja superfoodeja saatavilla... tykkään.

Paikalliset matkatoimistot järjestävät kaiken maailman reissuja.. Eilen olimme muutaman tunnin ratsastus reissulla henkeä salpaavissa maisemissa. Hevoset olivat rauhallisia, mutta aloittelevalle ratsastajalle reissu oli hieman rankka(edellisen kerran ratsastin Kiinassa ja siitä on jo vuosia). Tämä päivä meneekin sitten hanuria parannellessa, pain in my ass =) Maanantaille onkin sitten suunnitteilla uutta haastetta istumalihaksille, nimittäin legendaarinen World´s most dangerous road, eli maailman vaarallisin tie suoritettuna polkupyörällä. Pyöräily kestää muutaman tunnin ja se on oikeastaan vain laskeutumista vuorelta alas ja vauhdin saa valita jarruttamalla...

Erikoisista aktiviteetesitä täytyy mainita San Pedron legendaarinen vankila jonne voi myös mennä "turisti kierrokselle". Itse skippasin tämän nähtävyyden koska mielestäni rahan tekeminen esittelemällä vankeja ja vankilaa sekä myymällä kokaiinia ei ole parasta viihdettä, mutta osaltaan päätökseeni vaikutti myös kierroksen suhtettoman korkea hinta.

Ruoka on toisiaan mahtavaa täällä ja superfoodeja saa naurettavan halvalla. Omien empiiristen tutkimusten perusteella mm. maca(kuivattuina paloina tai jauheena n.4€/ kg) ja beepollen(parasta jota olen maistanut 8-10€/kg) ovat hyvä laatuisia ja helposti saativalla, myös pähkinä tarjonta on edullista. Uusi herkku täällä on paikallisten käsin valmistama vuohenjuusto, nams.. siitä pitääkin napata kuva. (ostin viimeinkin uuden kameran, Buenos aieresissa särkyneen tilalle)


Ratsastusta(pahoittelen äänenlaatua, huipulla tuulee ja hepan kyyti ei ollut tasaista)
Ihan ite..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti