torstai 13. tammikuuta 2011

Rajan ylitysta

Medellinista kaansin kelkkani kohti etelaa. Hyvastelin matkakumppanini Scoobertin, joka lahti jatkamaan matkaansa Panamaan, Meksikoon, Jenkkeihin... Otin perinteisen yobussin Caliin, jossa viivyin yhden paivan vain lepuutellen ja laiskotellen. Seuraavana iltana yobussilla kohti Columbian ja Equadorin rajaa Ipalesin kylaan. Ipalesissa kavin tarkastamassa paikallisen nahtavyyden jota eras kanadalainen suosittelei Calissa. Aamulla bussin saapuessa terminaaliin nappasin seuraavan joka lahti Santario Las Lajasiin. Matka kesti n vartin ja kylla kannatti, en ole elaessani nahnyt niin kaunista kirkkoa niin kauniila paikalla..

Santario Las Lajasista takaisin Ipialesiin ja bussilla rajalle. Rajamuodollisuuksiin kuului leimata passiin ulos leima Columbiasta ja sitten kavellen sillan yli leimaamaan Equadorin tulo leima.
Equador on jostain kumman syysta ollut unelmani todella pitkaan, en varmasti valehtele, jos sanon etta ainakin 10, jopa 15 vuotta. Equador on kuulostanut niin kaukaiselta, exoottiselta ja eraanlaiselta mahdottomuudelta. Nyt kavellessani rajan yli Equadoriin fiilikset olivat aivan uskomattomat, en tinnyt itkeako vaiko nauraa... Olin taas toteuttanut yhden suurista unelmistani, aivan kuin olisi kotiin saapunut!

Rajalta viela kolme bussikyytia ja saavuin Otavalon pikku kaupunkiin.
Otavalo on aivan mahtavapaikka, ihmiset ovat todella ystavallisia ja avuliaita, ilmapiiri on lammin ja kodikas, luonto ymparilla huumaavan kaunis... Otavalon kansalaiset pukeutuvat perinteisiin Equadorin kansallispukuihin arkipaivisinkin. Tasta kaupunki onkin tunnettu kuten myos lauantai markkinoistaan, jotka valtaavatlahes koko kaupungin kadut. Viikolla Otavalo on rauhallinen pikkukyla, mutta viikonloppuisin suuri markkinapaikka.

Otavalosta otin bussin lauantai iltana paakaupunkiin Quitoon ja hetken mietittyani jatkoin suoraan yobussilla Guayaquin kautta Montanitan surffirannikolle. Quitoa ei tullut sitten sen kummemmin ihasteltua, mutta talla hetkella en kaipaa yhtaan kaupunki eloa..

Laitanpa kuviajossain valissa kun nama netit taas toimii paremmin, mutta nyt aallot kutsuvat..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti