tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kymysyksiä ja vastauksia

Sain eräältä blogin lukijalta muutaman kysymyksen. Tässä kysymykset vastauksineen:

K: Minkälainen budjetti sulla on reissulla?

V: Budjetista on vaikea sanoa, olin varautunut käyttämään enemmän kuin mitä on mennyt. Mut pienelläkin summalla pärjää hyvin jos matkustaa pääosin linja-autossa ja enimmäkseen halvemmissa maissa (esim. bolivia, peru, colombia) ja tietenki oon ollu "töissä" tai vapaaehtois hommissa niinku tuolla Tarapoton paikassa. Mut kaikki riippuu niin paljon siitä mitä haluaa. Mancorassa opettelin tekemään kaulakoruja, rannekoruja, hiuskoruja yms. myin niitä ja elin silleen varmaan pari viikkoa =) Ja jos käyttää couch surfingia niin kulut laskee..

Kulujahan saa nostettua kätevästi matkustamalla paljon lentokoneella, varaamalla liput viime tingassa, olemalla joka paikassa sesonki aikaan, yöpymällä min. kolmen tähden hotelleissa, syömällä turisti ravintoloissa, kulkemalla taksilla joka paikkaan... =)


K: Mitkä rokotteet olet ottanut.

V:Rokotteista mulla on vaan normaalit hepatiitit ja boliviassa piikitin keltakuume rokotteen itseeni, koska jos sitä ei ole voidaan estää pääsy joihinkin maihin. En tiedä paljonko rokote suomessa maksaa mut bolivias se oli ilmainen.

Ja jos malaria lääkkeitä oot aatellu, ni niistä en tiedä mitään. En suostu moisia myrkkyjä syömään =)

K: Osasitko espanjaa kuinka hyvin ennen reissua?

V: Espanjaa osasin ihan muutaman sanan ennen lähtöä. Opiskelin Buenos airesissa yhden viikon ja sitten olen opetellut keskustelemalla ihmisten kanssa, tekemällä oppii. Niin ja onhan mulla Pimsleurin audio kurssit joita on tullu kuunneltua, on hyvä voin suositella : www.pimsleurapproach.com. Nyt pärjään jo kohtuullisesti pelkällä espanjalla, mutta paljon sanastoa puuttuu vielä.

Espanjaa kannattaa ehdottomasti opiskella ennen matkalle lähtöä, sillä Latino-Amerikassa kansalaiset eivät yleisesti puhu Englantia.


Kiitokset kysyjälle!
Ja jos joku asia vaivaa niin kysyä saa ja pitää.
"Kysyvä ei tieltä eksy" kuten äiti on opettanut ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti