maanantai 11. huhtikuuta 2011

Politiikkaa ja elektroniikkaa.

Immeiset on täällä Limassa aivan vauhkoina vaalien vuoksi, taisin aihetta sivutakkin joe edellis kerralla. Yleensä en paljon hetkahda kun suomessa on vaalit (taitavat olla taas). Olen tainnut äänestää kokonaisen yhden kerran, mutta koin että numeron kirjoittaminen lappuseen ei vaikuta mihinkään jokapäiväisessä elämässäni, niin en ole sittemmin viitsinyt vaivautua.

Koko perussa ihmiset tosiaan vauhkoavat aivan uskomattomasti presidentin ja eduskuntavaalien vuoksi. Monet talot on maalattu suosikki puolueen väreillä ja keskellä seinää komeilee äänestettävän numero. Kaduilla ajelee autoja huutaen politiikkaa niin, että koko kortteli kaikuu. Ihmiset pukeutuvat polittisia kannanottoja sisältäviin paitohin ja lippalakkeihin, jossa tietenkin on oman suosikin numero...

Suomessa vaalit voi ohittaa melkein huomaamatta, mutta ei täällä. Tästä innostuneena (tuohtuneena) ajattelin kirjoittaa nämä parit rivit aiheesta.

Ihmiset tuntuvat odottavan uutta johtajaa ja uusia parlamentaarikkoja ikäänkuin he voisivat pelastaa koko maailman tai ainakin Perun. Itse ajattelen, että muutokset tulevat jostain ihan muualta kuin kankeista hallituselimistä ja niiden päätöksistä. Muutenkin nuo väkivaltalaitokset sotivat aivan liian paljon ihmisen oikeuksia ja vapaata tahtoa vastaan.

En toki kiellä, etteikö jotain hyvääkin olisi, mutta kaikki voivat itse mietiskellä kuinka paljon esim. edellinen eduskunta on saanut aikaan meillä Suomessa.
Jos nuo kaikki parisataa henkeä olisivat yksityisen sektorin työssä tuolla palkalla, niin potkut olisivat aivan varmat, eihän tuollaista työtehoa kestä kenenkään firman kassa.

Mutta onneksi valtiolla on rahaa!
ja mistähän se raha tulee?

Jos ihmisellä on aito halu auttaa toisia ja vaikuttaa asioihin, vaikutus reittejä löytyy varmasti. Virkakoneisto tulee sitten muutaman vuoden (tai vuosikymmenen) päästä perässä kunhan kumileimasin on ehtinyt virallistamaan kaikki tarvittavat lappuset. =)

BTW. Tällä kertaa ajattelin äänestää Perun Suomalaisia ;)

4 kommenttia:

 1. Hieno sanaleikki Suomeksi:

  PERUN VAALIT !

  Kyllähän uusi eduskunta on aina aktiivinen heti alkuun kun korotetaan edustajien palkkoja...
  sitten voikin odottaa että kansalaiset tekisivät jotain vaalilupaustensa puolesta....

  Minun vaalilupaukseni on hyvin hentoinen:
  Pelastan kaikki !

  Se on siinä!

  VastaaPoista
 2. Tuo vaalilupaus on helppo muistaa!
  Ja tasapuolinen kaikille..

  VastaaPoista
 3. Miten varvas jakselee?

  VastaaPoista
 4. Varvas alkaa olemaan jo ihan ok kunnossa. Näyttäis siltä, ettei sitä tarvikkaan katkaista ;)

  VastaaPoista