perjantai 8. huhtikuuta 2011

Mietteitä

Ennen Suomesta lähtöäni kuulin paljon tämän tyylisiä juttuja: Kyllä minäkin lähtisin reissuun, mutta kun mulla on tuo työ, talo, auto, lapsi.... tai mulla ei oo varaa.... helppohan sun on lähteä ku...
Ja matkan aikana sama toistuu: Gringoilla (valkoihoisilla) on rahaa ja ne pystyy matkustaa.. täällä on niin vaikeaa saada papereita, rahaa... blaa, blaa... Mikä ihmisiä vaivaa?

Lasken tämän kaiken selittelyn pelkojen piikkiin, ihminen pelkää vapautta. Miksi?

Kaikki syyt ja selitykset ovat tekosyitä tai korkeintaan hidasteita.

Itse olen myynyt kämpän, auton ja moottorihyörän, jättänyt hyvän työpaikan ja lähtenyt reissuun. Monet varmasti ajattelivat, mutta vain harvat uskalsivat sanoa, että tuo jätkä on puolihullu =)
No joka tapauksessa varmasti elämäni parhaita päätöksiä.

Matkan aikana olen tutustunut useisiin ihmisiin ympäri Etelä-Amerkkaa, jotka reissaavat(jopa vuosia, jopa ilman papereita), vaikka toiset väittävät sen olevan heille mahdotonta. Mahdotonta hmm.. mahdotonta... Niin, missä ne rajoitteet ja mahdottomuudet luodaaan ja kuka ne meidän päähämme istuttaa?

Kaikki on mahdollista, unelmat on toteuttamista varten. Kun lopettaa pelkäämisen sekä jossittelun ja alkaa elää niinkuin itsestä hyvältä tuntuu, huomaa että mahdollisuuksia on enemmän kuin uskaltaa toivoa.En tarkoita tällä rohkeudella vain reissuun lähtemistä tai muuta yksittäistä asiaa, tarkoitan sillä koko elämää....

Miksi aina pitää nurista ja kadehtia naapurin mersua. Kulisseja pidetään pystyssä ja eletään kaunista normien mukaista elämää ulospäin vaikka sisällä tuntuu kuinka pahalta ja vastenmieliseltä. Ollaan aitoja ja rehellisiä itsellemme ja sitä myötä myös muulle maailmalle.Tälläista tuli tässä mielenpäälle..

6 kommenttia:

 1. Rohkea Viljami. Kaikkea aikansa. Luulisi, että tuohon reissaamiseenkin voisi joskus kyllästyä. Nuorena on hauska matkustaa ja nähdä maailmaa. Onpahan sitten vanhana kiikkustuolissa keinahdellessa mitä muistella. Arvoja on monenlaisia ja luonteita, kai se siitäkin vähän kiikastaa. Nautihan ressusta ja ota kuvia, teet sitten Viljamin oman matkakirjan johon on aina hauska palata ja muistella ja näyttää pikkuviljameille missä iskä on joskus reissannut. Mukavaa jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Mie en kadehdi naapurin mersua vaan nauran sille ....olispa nuokin rahat laittanut itseensä niin olisi varmaan terveempi!
  Kateellinen olen vain itselleni ...miksi en voisi olla vieläkin vapaampi maailmanmenosta????

  Tervetuloa viettämään pääsiäistä tänne Shamaaninoita !

  VastaaPoista
 3. Maija-Liisa: Tarvii varmaan alkaa jo pikkuhiljaa kiikkutuolia etsiskelemään ;)

  Aaro: Gracias!

  Sepi: Kiitosta, minähän tulen niin kadehditaan yhdessä.. Täytyy vaan varoa, etteivät polta pääsiäiskokossa =)

  VastaaPoista
 4. Moi! Ihan samanlaista settiä kuulin minäkin reissuun lähtiessä, että Wow, mahtavaa kun uskallat toteuttaa itseäsi. Kuuntelin vain sydäntäni. Myin omaisuuteni ja lähdin maailmalle. Ja se todellakin oli paras juttu ikinä. Kun luottaa siihen että kaikki menee hyvin, kaikki todellakin menee hyvin.

  Ja vain siten voi olla onnellinen. Ei ylläpitämällä niitä kulisseja, joita nyt vain pitää ylläpitää. Tehdä sellaista työtä, josta ei pidä, maksella asuntolainaa, olla sellaisessa suhteessa, joka nyt ei ole ihan se oma juttu, mutta menee paremman puutteessa. Pelko pitää ihmiset siinä vankilassa.
  Harva kysyy itseltään, onko tämä juuri sitä mitä minä haluan. Ja toimii sen mukaisesti.

  Hienoa että sinä olet uskaltanut. Mahtavaa reissua!

  Love and light.

  Riika

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanasta kommentista Riikka!

  Törmäilemisiin Suomen kamaralla..

  Love&Blessing for yor life!

  VastaaPoista