lauantai 10. joulukuuta 2011

On the road again...

Jaahas. Meikäläinen on ottanut rinkan naftaliinista ja lähtenyt valloittamaan uusia maisemia elämän matka-albumiin. Matka kaverina tällä kertaa Masa ja muutama "hulttiokaveri" saapuu matkaan mukaan joululomaa viettämään muutaman päivän kuluttua. 

Tällä kertaa reissu suuntautuu eteläiseen itä-aasiaan, aloitetetaan Vietnamista, Hanoista ja katsotaan minne matka kuljettaa.. 

Tervetuloa mukaan matkalle!

Tämänkertainen reissu alkoi Jyväskylästä, josta tyyräiltiin Mikon kyydissä Ouluun ja sieltä Kempeleeseen porukoita moikkaamaan. Oulusta lensin  stadiin(kannattaa muuten verrata hintoja oulu-hki 31€) Pääkaupungissa pääsinkin sitten Ekin hellään huomaan ja Christofferin järjestämään itsenäisyyspäivä juhlaan. Suuret kiitokset molenmille!   Juhlallisuuksien jälkeen lenyokentälle ja kohti Varsovaa, aluksi kaikki näytti sujuvan suunnitelman mukaan, mutta saimme odotella Hanoin konetta reilut neljä tuntia ylimääräistä, koska lentosää välillä oli kuulemma huono. 
Hanoita kiertelimme pari päivää, mutta suuret kaupungit eivät ole olleet koskaan suurimpia kiinostuksen kohteita. Lisäksi Hanoissakin on nyt talvi ja ilma oli liian viileää. Jotenka otimme linja-auto liput kolmen pysähdyksen taktiikalla Saigoniin. Lippuja ostaessa sattui aloittelijmainen virhe, kun emme jaksaneet kysellä useammista paikoista. Linssiin viilauksesta koitui n.15 euron hintainen lisälasku. En anna tämän kuitenkaan masentaa, maassa maan tavalla ja tälläkin reissulla on oppirahat maksettava. Toivottavasti oppi tartuu :) 
Nyt olemme Masan kanssa menossa kohti Hoi An:ia. Siellä tuskin tulee monta päivää viihdyttyä, etelän hetelmät ja lämpö vetävät puoleensa senverran voimakkaasti. 
Viime yö meni "mukavasti" bussin kakkos kerroksessa puoli horteen ja unen rajamailla. Ensi yönä sitten kunnolla unta palloon kunhan etsitään tyyny pään alle.

Mageita unia!

2 kommenttia:

  1. Ai että! Jos olisin kadehtivaa tyyppiä niin nyt olisin tosi kateellinen:) Mahtavaa päästä seikkailuun mukaan edes näin netin välityksellä..
    t. Vesa H

    VastaaPoista
  2. Loistohomma! Ja ei se mitään, vaikka noita ns. linssiin viilauksiakin sattuu, ei sille vaan mahra mittään, varsinkin kun uusi maa(?) on aina ekaksi uusi, ennen kuin tavoille ja mentaliteettiin tottuu... :) Mut senhän sää varmaan tiedät hyvinkin! Kirjoittele vaan niin usein kuin juttua liikenee. :)

    VastaaPoista