tiistai 2. marraskuuta 2010

Buenos Aires.

Rio de Janeirosta sain matkakumppaniksi suomalaisen Anu-tyttosen. Hanen kanssaan jatkan matkaa toisteisksi, kenties joulukuulle asti.
Riosta poistuminen ilta koneella, joka saapui maaranpaahan Foz do Iguazuun (Brasilia) klo 01.30. Olin tilannut hostellilta autokyydin, koska hostelli sijaitsi Argentiinan puolella ja kyydin hinta oli varsin kohtuullinen. Kentalla ei kuitenkaan ollut ketaan vastassa, eika nettia tai hostellin puhelinnumeroa tai osoitetta ollut saatavilla. Ainoastaan hostellin nimi.. Pienen setvimisen jalkeen taksi alle ja kohti Argentiinan Puerto Iguazua, matkalla kuljettaja soitteli osoitteen selville ja hostellikin loytyi viimein.

Puerto Iguazu oli pieni kyla, jossa tuli ihmeteltya kolmen maan rajajokia: Argentiina, Brasilia ja Paraguay. Lauantai paivana matka Iguazun vesiputouksille, kavelya viidakossa ja putouksien ihmettelya... mahtavaa. Sanat tai kuvat eivat riita kertomaan putouksien kauneutta, ne taytyy nahda itse.

Sunnuntaina pieni pisto Paraguayn puolelle ihmettelemaan paikallista tori elamaa, joka ei tosin ollut vikkaimmillaan sunnuntaina. Paska reissu, mutta tulipahan tehtya =) Rajamuodollisuudet, tai niiden puuttuminen paikallisbussilla matkustettaesssa ihmetytti. Bussi kulki ensin Argentiinasta Brasiliaan ja sitten Paraguaihin. Passiin tuli leima vain Argentiinasta poistumisen merkiksi... Tieda naista sitten.

Paraguayn jalkeen iltapaivalla ohjelmassa oli bussikyyti Buenos Airesiin. 17 tuntia bussissa saattaa akkineiselle kuulostaa paljolta, mutta bussissa oli leppoisat suuret istumet, jotka sai asetettua lahes makuu asentoon, eli suurin osa matkasta vietettiin hoyhen saarilla. Tarjoilut bussissa olivat myos ihan kohtuulliset, mutta olihan mulla tietenkin omat evaat mukana, ettei tarvi kilokaupalla valkoista vehnaa syoda =)

Buenos Aires, kohtuullisen kokoinen kaupunki nailla kulmilla, otti matkalaiset vastaan aurinkoisesti eilis aamuna.
Hostellilta loytyi suomalainen reisaaja pariskunta. Heidan matkansa kulkee maailman ympari ja heidan huikeaista kokemuksistaan voit lukea taalta: http://matkamaailmanympari.wordpress.com/
Ekan paivan kunniaksi kevyt kaupunki kierros pitkin citya; yritin etsia pienta lapparia, mutta aika kalliitahan nuo ovat. Olen ajatellut hankkia moisen aparaatin "helpottamaan" elamaa, mutta katsotaan nyt. Aika kalliita tuntuvat Argentiinassa olevan ja englannin kielista kayttojarjestelmaakaan ei ole saatavilla. Se pitaisi jalkikateen itse paivitella.

Kuvia laittaisin mieluusti lisaa ja pari videotakin odottaa julkaisemista, mutta sattui sellainen hauska juttu, etta kamerani hajosi eilen illalla. Joten ei kameraa ei kuvia... =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti